Alle door ons uitgevoerde inspecties zijn in principe hetzelfde. Het pand wordt grondig geïnspecteerd en als de opdrachtgever meeloopt tijdens de inspectie  geven onze inspecteurs tekst en uitleg over de woning of bedrijfsruimte.

De uitwerking in het bouwkundig rapport kan echter verschillen.

Bouwkundig rapport Rotterdam : type keuring of rapport:

Een meeloop bouwkeuring is te vergelijken met een bouwkeuring, echter in dit geval wordt er geen rapportage uitgewerkt. Tijdens de onderhandelingsprijs kunt u aantekeningen maken en zelf eventueel meenemen. Voor jonge woningen en bedrijfspanden van ca. 10 jaar jong is meeloopkeuring is een excellente keuze.

Aankoopkeuring huis / Aankoopkeuring appartement:

Bent u van plan een huis te kopen? Dan heeft u altijd de mogelijkheid een voorwaarde op te nemen in uw huidige koopcontract zodat bij veel gebreken u af kunt zien van de koop. Dus neemt u in uw koopakte de aankoopkeuring als een voorwaarde op. Dit type keuring is voor uzelf bedoeld, zodat u zeker weet dat u geen kat in de zak koopt. Daarnaast bent u onderzoeksplichtig volgens de Nederlandse wet. Door deze keuring te laten uitvoeren sluit u veel risico’s uit.

Bouwkundige keuring NHG

Wij inspecteren de woning, geven ter plekke uitleg en u ontvangt een rapportage met daarin opgenomen de gebreken en het hersteladvies conform de eisen gesteld door de Nationale Hypotheek Garantie. (NHG). Dit type rapport kan gevraagd worden indien u een hypotheek afsluit met NHG.

Opleveringskeuring van een nieuwbouw woning of bedrijfspand:

Tijdens de overdracht van uw nieuw gebouwde woning lopen wij met u mee en controleren het werk van de aannemer. Er wordt door de verkopende partij een proces verbaal van oplevering opgesteld waarin de gebreken opgenomen worden. De aannemer heeft dan meestal nog twee weken om de geconstateerde gebreken te verhelpen. Na de oplevering is de woning uw eigendom. Het is dus van belang om tijdens de oplevering alle mogelijke gebreken te vinden zodat de aannemer in gelegenheid gesteld kan worden deze te herstellen.

MJOP (meerjaren onderhoudsplan):

Voor het gezamenlijk onderhoud van een VVE wordt in een MJOP vastgesteld wat de onderhoudskosten voor bijvoorbeeld de komende 10 of 25 jaar zullen zijn. Hierdoor kan de VVE-bijdrage vastgesteld worden voor de gekozen periode.

Verbouw/renovatie

Alvorens een renovatie of verbouwing klaar is, trekken wij na of alles correct is uitgevoerd op grond van het bouwbesluit en het contract.

Daardoor krijgt u een heldere indruk van de kwaliteit van de renovatie of de verbouwing van uw bedrijfspand of woning.

Advies: Een deskundig bouwspecialist inschakelen tijdens het verbouw of bouw van uw bedrijfspand of woning. Dit is geadviseerd en voor meerdere fases zodat u alle gevaren uit kunt sluiten bij een onenigheid.

Groot project inspectie:

Voor bankinstellingen, beleggers, investeerders, woningbouwverenigingen, diensten volkshuisvesting, organisaties, instellingen en andere vastgoed organisaties zijn wij actief met het uitvoeren van keuringen voor hun complexen en wijken. Onze service is gebaseerd op de verwachtingen en verlangen van onze cliënten.

Daarnaast controleren we of de daadwerkelijke condities van een pand aan de voorwaarden van het bouwbesluit nog vervuld i.v.m. het meerjarenonderhoudsplan. Wegens onze grondige controles kunnen er nog wel eens verschillen opduiken.

Bouwkeuring tijdens de bouw:

Gedurende de bouw wordt er ook gekeurd en onder andere het vlechtwerk voordat beton gestort kan worden, maar er wordt ook betonkwaliteit geïnspecteerd, daarnaast de voorwaarden die daaraan worden gesteld.

Wij doen ook aan het uitzetten van een bouwkavel, of dit wel volgens tekeningen uitgevoerd en kalanderen.

Het ondergaan van een bouwtechnische keuring verkleint het gevaar van kopen en vergemakkelijkt van het koopproces. Het maakt het daarnaast ook een zorgeloos proces.

Met het verkrijgen van een extensieve recensie van een huis bespaart u geld en tijd op aankomend onderhoud en reparaties.

Als u onze bouwkundige experts inhuurt, dan weet u dat uw de meest informatieve en objectieve inspecties zult ontvangen van onze professionele inspecteurs.

Ons bouwkundige team heeft zich toegewijd aan het verschaffen van uitgebreide en vlekkeloze rapportage. Deze rapportage wordt geleverd inclusief foto’s die de structurele en mechanische componenten van een woning weergeven.

Wij verzekeren u ervan dat wanneer u onze dienst inschakelt u uw vertrouwen in de handen legt van onze bouwkundige inspecteur.

Wij nemen deze verantwoordelijkheid zeer serieus. Wij hebben altijd veel plezier in ons werk en in het helpen van onze klanten met een bouwtechnische keuring. Onze hoogste en meest essentiële prioriteit is klant- en servicegericht werken.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u advies? Neem dan direct contact met ons op.